Němečtí hackeři zájemcům nabízejí otisk prstu ministra vnitra

Němečtí hackeři provokují ministra vnitra Schäubleho. Podařilo se jim získat ministrův otisk prstu a zveřejnit ho ve svém časopise. Čtenáři si ho mohou dokonce na tenké fólii nalepit na prst a za ministra se vydávat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Wolfgang Schäuble

Wolfgang Schäuble | Foto: Bundesministerium des Innern

Hackeři sdružení v Chaos Computer Clubu (CCC) chtějí tímto netradičním způsobem protestovat proti sběru biometrických dat a jejich ukládání v cestovních pasech. Od listopadu loňského roku si každý občan Spolkové republiky musí při žádosti o nový pas nechat sejmout otisk prstu, který je pak na uložen na čip.

Mluvčí hackerského klubu Dirk Engling se dušuje, že otisk Schäubleho pravého ukazováku je zaručeně pravý a že ho jeden z hackerů získal ze sklenice, ze které ministr vnitra pil. "Nalepením gumové fólie na prst tak můžete získat druhou identitu a ´oblafnout´ scanner otisků prstů," dodává další z hackerů.

Chaos Computer Club vyzývá své příznivce k získání otisků prstů dalších německých prominentů, kteří podporují sběr biometrických dat. Na seznamu figuruje kancléřka Angela Merkelová nebo šéf Spolkového kriminálního úřadu Jörg Ziercke.

Jiří Hošek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme