Špehování zaměstnanců je u německých diskontů běžnou záležitostí, tvrdí odbory

Systematické sledování zaměstnanců se v Německu zřejmě neomezovalo jen na diskontní potravinový řetězec Lidl. Podobná obvinění teď odborový svaz Ver.di vznesl i proti síti drogerií Schlecker. V diskontních řetězcích prý celkově vládne atmosféra strachu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nákup

nákup | Foto: Jan Rosenauer

"Detektivové a bezpečnostní agentury špehují u Schleckera dírami ve zdi prodejní prostory často celé hodiny," řekl listu Bild am Sonntag Achim Neumann z odborového svazu Ver.di. Podle něj se ale sledování pracovních výkonů a chování zaměstnanců zdaleka neomezuje na sítě Lidl a Schlecker a je mnohem častější, než si lidé myslí.

Ministr pro záležitosti spotřebitelů Horst Seehofer žádá v této souvislosti přijetí samostatného zákona na ochranu osobních údajů zaměstnanců. Podle odborů by se ale měly především drasticky zvýšit pokuty pro podobné případy, které teď dosahují maximální výše 250 tisíc eur.

Jiří Hošek, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme