Čepro se brání před soudem hrozbě exekuce

Kvůli tomu, že státnímu podniku Čepro může hrozit exekuce, se sešel premiér s ministry vnitra a spravedlnosti. Uvažovali prý i o možnosti policejní ochrany firmy. Informoval o tom serwer Aktuálně.cz. Schůzku nepřímo potvrdil Českému rozhlasu ministr vnitra Ivan Langer.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČEPRO

ČEPRO

"K tomu můžu říct jedno jediné - zákon platí pro všechny, i pro soudce, a stát se bude bránit jakémukoliv pokusu ukrást státní majetek na základě po rušení zákona," uvedl Langer.

Soudy se točí kolem údajných pohledávek za Čeprem za 2,5 miliardy korun. Uplatňovaly je firmy, které byly dávány do spojitosti se jmény Radovan Krejčíř nebo František Mrázek.

Celá kauza začala tím, že úřednice Čepra zcizila soudní obsílku. Zástupci podniku se nedostavili k řízení a soudce David Hovorka rozhodl v neprospěch Čepra. Tento verdikt včetně exekuce později zrušil Ústavní soud a vše vrátil zpět k projednání. Od té doby rozhodl soudce Hovorka o další věci. Popsal ji mluvčí podniku Tomáš Zikmund.

"Na začátku února letošního roku navrhl Venturon Investments soudu, aby na jeho místo vstoupila lichtenštejnská obchodní společnost Global Licence and Services Establishment. Důležité v této věci je, že soud návrhu na změnu účastníků 7. 2., to znamená šest dní po podání, urychleně vyhověl, aniž by obsahu předložených smluv věnoval dostatečnou pozornost," uvedl Zikmund.

Proti tomu se Čepro odvolalo a žádá Vrchní soud v Praze, aby věc projednával jiný soudce. Státem vlastněná společnost Čepro se zabývá zejména přepravou, skladováním a prodejem ropných produktů. Podílí se také na ochraňování zásob státních hmotných rezerv.

Jitka Hanžlová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme