Mlha omezila provoz letiště Ruzyně

Mlha dnes ráno a dopoledne výrazně zkomplikovala provoz pražského letiště Ruzyně. Kvůli snížené viditelnosti letadla neodlétala ani nepřistávala, stroje mířící do Prahy musely pokračovat na letiště v jiných městech. Se zpožděním musejí cestující počítat pravděpodobně až do odpoledne.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Řídící věž

Řídící věž | Foto: Jan Rosenauer

Viditelnost na Ruzyni byla ráno menší než 200 metrů, přičemž provoz se zastavuje při viditelnosti kolem 500 metrů. Letadla nemohla až na výjimky přistávat ani startovat od 5:00 do 8:40.

Deset linek Ruzyně zrušila úplně, další nabraly zpoždění v řádu hodin. Jak potvrdila mluvčí letiště Eva Krejčí, některé lety musely být odkloněny. "Měli jsme patnáct odkloněných letů a byly odkloněny do Drážďan a do Brna," uvedla mluvčí.

Před devátou hodinou se provoz začal postupně obnovovat, letadla ale startují až s hodinovým zpožděním. Nyní už je podle Krejčí mlha téměř pryč a v odpoledních hodinách by se mělo z Ruzyně opět odlétat podle letového řádu.

Mluvčí nicméně doporučuje cestujícím, aby kontaktovali svou leteckou společnost, případně sledovali informace na stránkách letiště www.prg.aero nebo zavolali na letištní informační linku 220113321.

Hustá mlha byla či dosud je na více místech republiky. Ředitelství silnic a dálnic doporučilo zvýšenou opatrnost například v okresech Semily a Rychnov nad Kněžnou, kde je kvůli mlze omezená viditelnost.

Aktuální informace o dopravní situaci můžete zjišťovat na webu Zelené vlny anebo ze svých mobilních telefonů na wap.rozhlas.cz. Podrobnou předpověď počasí naleznete ZDE.

Martin Hromádka, Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme