Princové William a Harry uvítali verdikt poroty vyšetřující smrt jejich matky

Princové William a Harry uvítali závěrečný výrok poroty, která vyšetřovala okolností úmrtí jejich matky princezny Diany v roce 1997 v Paříži. Egyptský milionář Mohamed Al Fayed, otec Dodiho, který zahynul spolu s Dianou a jejich řidičem, však verdikt poroty odmítl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Princezna Diana

Princezna Diana | Foto: en.wikipedia.org

Princové William a Harry ve společném prohlášení vyjádřili vděčnost porotcům a souhlas s jejich výrokem, podle něhož úmrtí jejich matky Diany a Dodiho způsobila hrubá nedbalost řidiče a částečně také bezohledné pronásledování vozu fotografy v pařížském podjezdu Alma. William a Harry poděkovali porotcům za jejich trpělivost, kterou vykazovali po celých šest měsíců vyšetřování, a také těm, kdo se zoufale snažili zachránit život jejich matky.

Otec Dodiho Mohamed Al Fayed ale výrok poroty odmítl a jeho mluvčí přišel s varováním, že pan Al Fayed by mohl u vyššího soudu podat žádost o přezkoumání kauzy.

Celkové náklady vyšetřování k uhrazení ze státní pokladny se odhadují na deset milionů liber.

Milan Kocourek, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme