V případě svého napadení pohrozil Írán zničením celého Izraele

Pokud Izrael zaútočí na Írán, musí počítat se svým zničením. V Teheránu to na tiskové konferenci prohlásil druhý muž íránské armády. Jeho slova citovala íránská agentura Mehr. Přišla jen týden poté, co úplně stejně pohrozil destrukcí Íránu izraelský ministr infrastruktury.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Teherán - metropole Íránu

Teherán - metropole Íránu | Foto: cs.wikipedia.org

"Nebojíme se izraelských manévrů. Pokud ale Izrael podnikne vojenskou akci proti Islámské republice Írán, odstraníme ho ze světové scény." Takto se vyjádřil druhý muž íránské armády generál Mohammad Rezá Áštijání.

Ve světovém ale také v izraelském tisku se občas objevují spekulace i pohrůžky, že by židovský stát mohl zaútočit na íránská jaderná zařízení.

Minulý týden izraelský ministr infrastruktury Benjamin Ben Eliezer pohrozil zničením celého Íránu. "Íránský útok proti Izraeli by vedl k tvrdé reakci, která by znamenala zničení Íránu," prohlásil během manévrů izraelské civilní obrany.

Milan Kopp, Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme