Zaměstnanci Německé pošty budou v květnu stávkovat

Začátkem května zůstanou poštovní schránky po celém Německu prázdné. Odborový svaz totiž odhlasoval zahájení časově neomezené stávky pro zaměstnance Německé pošty. Jde o důsledek krachu tarifních rozhovorů o nových pracovních podmínkách a výši mezd.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

poštovní schránka

poštovní schránka | Foto: Deutsche Post

Za čirou provokaci označili odboráři poslední nabídku vedení pošty. Ta počítala s pětiapůlprocentním růstem platů rozprostřeným do dvou let a ochranou před propouštěním do června 2011. Šéfka vyjednávacího týmu odborového svazu Ver.di Andrea Kocsisová ale vedení koncernu nařkla, že má v úmyslu výrazně prodloužit pracovní dobu z 38 a půl na 40 hodin týdně, a otevřít tak cestu k masivnímu propouštění. To by podle odborářů mohlo postihnout až 12.500 lidí.

Pokud Německá pošta nepředloží novou, vstřícnější nabídku, zahájí její zaměstnanci 2. května časově neomezený protest. Tomu má předcházet série výstražných stávek.

Jiří Hošek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme