Terezínský památník hlídá soukromá bezpečnostní agentura

Policii, která střežila Národní hřbitov v Terezíně, vystřídala ode dneška soukromá bezpečnostní agentura. Zabránit má dalším krádežím bronzových destiček, kterých se v minulých dnech ztratilo z náhrobků víc než 800. Kriminalisté pokračují ve vyšetřování případu, zloděje však zatím nedopadli. Způsobenou škodu odhadl Památník v Terezíně na 2,5 milionu korun. Pachateli krádeže hrozí až osmileté vězení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

poničené náhrobky v Terezíně

poničené náhrobky v Terezíně | Zdroj: ČTK

Střežení agenturou se netýká jen Národního, ale i Židovského hřbitova. Potrvá až do Terezínské tryzny 18. května. Do té doby by také podle ředitele Památníku Terezín Jana Munka měly být zpátky destičky z náhrobků, které zloději ukradli. Jsou na nich jména obětí z terezínské policejní věznice gestapa, tamního ghetta a také litoměřického koncentračního tábora.

Agentura Dora Security hřbitov hlídá zadarmo, její služby jsou tak sponzorským darem. Není vyloučeno, že pak opět nastoupí policisté. Památník má do dvou týdnů připravit projekt osvětlení a kamerového systému. S jeho financováním pomůže ministerstvo kultury.

Miroslav Zimmer, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme