Při požáru domu ve Vrchlabí zemřeli dva lidé, patrně bezdomovci

Dva lidé, muž a žena, zemřeli při nočním požáru ve Vrchlabí na Trutnovsku. Další tři osoby skončily v nemocnici. Plameny zachvátily opuštěný dům, ve kterém přespávali bezdomovci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasič likviduje požár

Hasič likviduje požár | Foto: Josef Krám

Tři hasičské jednotky k požáru vyjely asi půl hodiny po půlnoci. V okamžiku, kdy k domu dorazily, se už ze střechy valil hustý dým.

Hasičům v dýchacích přístrojích se podařilo vyvést z objektu jednoho člověka, další dvě osoby se dostaly z dosahu plamenů vlastními silami. Mají ale popáleniny a musely do nemocnice. Další člověk se nadýchal kouře. V ohnisku požáru pak záchranáři našli dvě ohořelá těla.

"Vzhledem k tomu, že lidé, kteří byli v domě, byli na kouř zvyklí, požár zaregistrovali pozdě. Někteří stačili uniknout, ale dvě osoby tam zůstaly, udusily se a následně ohořely," řekl Radiožurnálu Libor Halouzka z hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje.

Totožnost mrtvých a příčinu vzniku ohně vyšetřuje policie. Podle Halouzky to nebylo poprvé, co v domě hořelo. "V půdním prostoru si bezdomovci dělali ohniště a dokonce pod ohniskem požáru, které jsme zjistili, tak 16. dubna zasahovali hasiči. Bezdomovci si tam pálili kabely," uvedl.

Jana Zemanová, Eliška Pilařová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme