Muž z Dolního Rakouska se doznal k trýznění a znásilňování dcery

Třiasedmdesátiletý Rakušan se přiznal k tomu, že 24 let držel ve sklepním úkrytu svou dceru, znásilňoval ji a měl s ní celkem sedm dětí. O jeho doznání informovala dolnorakouská kriminální policie. Podle vyšetřovatelů ale zbývá řada otázek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zadržený Josef F.

zadržený Josef F. | Zdroj: ČTK

Trýznitel a vzorný otec - podle policie žil bývalý elektromechanik Josef F. v dolnorakouském Amstettenu dvojí život.

Se svou ženou měl sedm dětí, se svou dcerou Elizabeth jich podle svého přiznání zplodil také tolik. Tři z nich přitom vzorně vychovával s manželkou ve svém domě, jedno zemřelo a další tři s jejich matkou Elizabeth držel zavřené ve sklepním úkrytu.

Policie zkoumá, jak je mohl obviněný zásobovat jídlem a šatstvem, aniž by si toho kdokoli všiml. Zatím také prověřuje, jestli se nedopustil dalších zločinů, například zda děti narozené ve sklepním příbytku nezneužíval.

Vyšetřovatelé ale vycházejí z toho, že se zaměřoval pouze na svou dceru. Všichni věznění jsou prý v zuboženém stavu a pečují o ně psychologové. Nejstarší z dětí, devatenáctiletá Kerstin, bojuje o život v nemocnici.

Martin Hromádka, David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme