V Polsku se jedná o zrušení koncesionářských poplatků

Šéfové tří hlavních polských televizí jednají s maršálkem Sejmu o plánech na likvidaci televizního a rozhlasového poplatku. Ten chce zrušit vládní strana Občanská platforma, proti je opozice, prezident i ředitelé soukromých televizí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Varšava

Varšava | Foto: cs.wikipedia.org

Šéfové soukromých společností TVN a Polsat a také ředitel veřejnoprávní TVP se v těchto chvílích pokoušejí přesvědčit předsedu dolní komory polského parlamentu, že rušení televizního poplatku poškodí nejen média veřejné služby, ale i celý televizní trh v Polsku. Ten se připravuje na finančně i technicky náročnou digitalizaci vysílání.

Vládní Občanská platforma slibuje, že veřejnoprávní médií reformou financování neutrpí. Platforma chce ale změnit také strukturu vysílacích kanálů a okruhů.

První program Polské televize by se měl podobat komerčním stanicím, zatímco druhý by plnil čistě veřejnoprávní poslání - vysílal by výchovné a náboženské pořady, přenášel by důležité kulturní i politické události a podobně by se dělily i programy Polského rozhlasu.

Martin Dorazín, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme