Testy DNA potvrdily, že Fritzl je otcem dětí vězněné dcery

Testy DNA potvrdily, že Rakušan Josef Fritzl je otcem všech sedmi dětí, které porodila jeho dcera Elizabeth. Fritzl ji 24 let věznil ve sklepě domu v dolnorakouském Amstettenu a sexuálně zneužíval. Jedno ze sedmi dětí zemřelo krátce po porodu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zadržený Josef F.

zadržený Josef F. | Zdroj: ČTK

Třiasedmdesátiletý muž spolupracuje s policií a vypovídá. Včera při výslechu uvedl, že Elizabeth chtěl svým konáním chránit před užíváním drog.

Fritzl také naznačil, proč ze šesti dětí, které s dcerou zplodil, držel ve sklepení tři a třem dalším umožnil relativně svobodný život. Když jich bylo dole moc, dělaly mi tam strašný rámus, uvedl k tomu tyran.

Pět z přeživších dětí je v péči lékařů na nervové klinice blízko Amstettenu. Psychologové se rozhodli dát všechny potomky, tedy ty ze sklepení a ty žijící na denním světle, do kontaktu. Podle primáře se jim daří přiměřeně dobře a čekají je individuální léčebné programy. Nejstarší z dětí, devatenáctiletá Kerstin, zůstává na jednotce intenzivní péče.

Velkou záhadou zůstává nadále objekt, v němž Fritzl svou dceru po dobu 24 let věznil a zneužíval. Experti nemohou pochopit, jak dokázal sám bunkr vybudovat, zejména pak to, jakým způsobem usadil 300 kilogramů těžké ocelové dveře, které podzemní úkryt uzavírají.

Marie Woodhamsová, Martin Hromádka, Jan Prokeš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme