Vláda doplnila návrh majetkového vyrovnání s církvemi

Církevní zákon by se měl znovu projednávat už příští týden. Vláda totiž přes noc doplnila údaje o výčtu majetku, kterého se má vyrovnání státu a církví týkat. Ještě dnes pak upravenou verzi kabinet na mimořádném zasedání schválil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

jednání Poslanecké sněmovny

jednání Poslanecké sněmovny | Foto: Marián Vojtek

Rychlost, s jakou vláda církevní zákon doplnila, vysvětlil ministr zemědělství Petr Gandalovič (ODS). "Tak, jak ten materiál vláda teď doplnila, byl připraven pro projednávání v druhém čtení. Ale pokud si to poslanci přejí už pro první čtení, není žádný problém."

Spekulovalo se i o tom, že se návrh zákona objeví už na dnešní schůzi sněmovny. To ale premiér Mirek Topolánek (ODS) vyloučil. "Příští týden zřejmě na schůzi Poslanecké sněmovny bude moci být zahájeno formálním přikázáním druhé čtení. Tam jsou lhůty, jak dlouho to musí mít poslanci k dispozici; myslím si, že mají právo si to prostudovat."

O doplnění předlohy včera rozhodla podporou návrhu poslance ODS Vlastimila Tlustého dolní komora. Zatímco Tlustý se nechce k materiálu, dokud nebude oficiálně předložen, vyjadřovat, jeho stranický kolega Juraj Raninec, který pro doplnění také hlasoval, je kritičtější.

"Tak, jak jsem mohl se s tím seznámit, tak se mi zdá, že to není téměř žádná změna oproti tomu stávajícímu sněmovnímu tisku. Nějaké další podrobnosti, vyčíslení, tam prostě není," zhodnotil vládní materiál Raninec.

Marika Táborská, Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme