Na technoparty na Strakonicku tančí možná 2 000 lidí

Soukromá oslava narozenin v Uzenicích na Strakonicku se mění v technoparty s názvem Open Air Freeparty, zatím přijelo asi 1500 až 2000 lidí. Už první den si organizátoři vysloužili přestupkové řízení kvůli tomu, že v noci překročili dobu povolenou k produkci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

technoparty (illustrační foto)

technoparty (illustrační foto) | Foto: Josef Šmejkal

Hudební produkce na pronajaté louce asi kilometr od obce Uzenice po odmlčení se po 22. hodině později pokračovala. Potvrdil to ředitel Okresního ředitelství policie ve Strakonicích Ivan Fanta: "Ve 22.45 organizátor obnovil v rozporu s vyhláškou obce Uzenice hudební produkci. Proto byl vyzván k jejímu ukončen. Neuposlechl, pouze hudbu ztlumil a musím konstatovat, že ji ztlumil výrazně. Protože ale vyhláška Uzenic zakazuje veřejnou hudební produkci na území obce mezi 22. hodinou večerní a 6. hodinou ranní, bylo zahájeno prověřování tohoto přestupku."

Strakoničtí policisté také řešili parkování automobilů mimo vymezený prostor. Zadrželi jednoho celostátně hledaného člověka. Dochází k problémům ve vesnici kvůli silnému provozu, drobným krádežím a rozepřím v hostinci.

Na místě pracuje speciální antikonfliktní tým jihočeské policejní správy, takže mezi účastníky technoparty se stále pohybují minimálně dva jeho členové. Jak nám řekla jedna z nich Lenka Wildmannová, tým funguje teprve několik měsíců: "Zúčastnili jsme se teprve tří akci. První byla sraz neonacistů v Plzni 1. března, druhá fotbalové utkání České Budějovice - Bohemians Praha - a toto je naše třetí nasazení."

Technaři se sešli také na Opavsku

Zhruba tisícovka lidí přijela na technoparty do rekreačního střediska Hadinka na Opavsku. Jde o odlehlou oblast poblíž obce Nové Oldřůvky. První domy starousedlíků jsou od technařů vzdálené přes tři kilometry. Nikdo si zatím nestěžoval na nadměrný hluk nebo výtržnosti. Akce je řádně nahlášená a zatím se obešla bez problémů.

Strážci zákona mají přesto pohotovost a na místě vše sledují, potvrzuje mluvčí opavských policistů René Černohorský: "Na místě je zhruba 300 motorových vozidel. Dopravní policie koriguje jejich příjezdy a odjezdy a samozřejmě kontroluje, jestli jejich řidiči nejsou pod vlivem alkoholu nebo návykových látek. Na místo nepravidelně přijíždějí i kriminalisté - specialisté, zaměření na extremismus a drogovou problematiku."

Velký rozruch v Česku vzbudila technoparty před třemi lety na Tachovsku, především kvůli tvrdému policejnímu zásahu. Radiožurnál tehdy připravil speciální portál Czechtek 2005.

Mirka Nezvalová, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme