Exprezident Putin se stal premiérem

Rusko už má nového premiéra. Pouze jediný den byl Vladimír Putin bez státní funkce. Ještě včera byl ruským prezidentem, dnes už ho poslanci Státní Dumy potvrdili do křesla předsedy vlády, kterou ale musí teprve sestavit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimir Putin

Vladimir Putin | Foto: OSN

Na funkci premiéra navrhl Putina hned po své přísaze nový šéf Kremlu Dimtrij Medveděv tak, jak bylo mezi politiky předem domluveno. Potřebný souhlas poslanců dolní komory ruského parlamentu byl už jen formalitou. Strana Jednotné Rusko, které je Putin předsedou, má totiž ve Státní Dumě většinu.

Putin před poslanci prohlásil, že během deseti patnácti let bude Rusko patřit k zemím, kde mají občané nejkvalitnější podmínky k životu. Proto by chtěl maximálně zlepšit lékařskou péči a systém zdravotního pojištění. Připustil ale, že dnes je pro Rusko pohromou kouření a alkoholismus.

Rusové spotřebují dvakrát více cigaret a alkoholu než lidé ve většině vyspělých zemích. A s tím je potřeba podle Putina, čerstvého premiéra, tvrdě bojovat.

Petr Vavrouška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme