Spojené státy obnoví potravinovou pomoc Severní Koreji

Spojené státy americké se rozhodly obnovit po třech letech pomoc Severní Koreji. Od příštího měsíce začnou do komunistické země posílat potraviny. V dalších 12 měsících jich tam dodají 500 tisíc tun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pchongjang - hlavní město KLDR

Pchongjang - hlavní město KLDR | Foto: cs.wikipedia.org

Obnovení dodávek potravin do Severní Koreje oznámila americká Agentura pro mezinárodní rozvoj. Dohodla se prý se zástupci komunistického státu na mechanismu monitorování, aby bylo jisté, že se dodávky dostanou opravdu k těm Severokorejcům, kteří je potřebují nejvíc. 400 tisíc tun pomoci půjde přes Světový potravinový program OSN. Zbylých 100 tisíc tun rozdělí americké nevládní organizace.

Američané dodávali do Severní Koreje pomoc už v letech 1995 až 2005. Pak s tím ale přestali, protože Pchjongjang vyhostil ze země pracovníky Světového potravinového programu.

Vít Pohanka, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme