Na unijním trhu přibývá padělané kosmetiky a hygienických potřeb

Méně pirátských DVD nosičů a falešných cigaret, ale více padělaných léků a kosmetických přípravků. To je výsledek celních kontrol na vnějších hranicích Evropské unie v loňském roce. Statistiku dnes zveřejnil eurokomisař pro daně a cla László Kovács. Ačkoli se Evropské unii podařilo navázat dobrou spolupráci v potírání falšování výrobků s Čínou, nejvíce padělaného zboží stále pochází odtud.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Léky

Léky

Evropští celníci zadrželi padělané zboží a napodobeniny ve 43 tisících případech. To je o šest tisíc nálezů víc než předloni. Ve velkém se padělají hlavně kosmetické výrobky a hygienické potřeby. V jejich případě došlo k nárůstu o 264 procent. Napodobeniny krémů, toaletních vod a dalších přípravků pocházejí hlavně z Gruzie a kandidátské země na vstup do Unie Turecka.

Mezi zeměmi, odkud se padělatelé rekrutují, stále vede pořadatel letní olympiády Čína. Odtud pochází více než polovina všech padělků zadržených v Unii. Nejvíce napodobenin léků přichází na unijní trh ze Švýcarska, Indie a Spojených arabských emirátů. Nejpopulárnější jsou mezi padělateli pilulky na posílení erekce.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme