Demokratičtí kandidáti na prezidenta USA bojují o Floridu

Američtí demokratičtí kandidáti na prezidenta se nyní soustřeďují na Floridu. Bývalá první dáma Hillary Clintonová se snaží zmobilizovat své stoupence, aby jí pomohli s demokratickou nominaci - zdá se totiž, že prohrává. Její soupeř - a teď už favorit - Barack Obama začal mířit svoje útoky na republikánského kandidáta Johna McCaina.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barack Obama

Barack Obama | Foto: www.barackobama.com

"Chceme obrátit list a psát novou kapitolu amerických dějin." uvedl v Tampě na Floridě Barack Obama. Černošský kandidát sice nemá nominaci na prezidenta stoprocentně zajištěnou, ale svou pozornost už zaměřuje na republikána Johna McCaina, jako kdyby oficiálním kandidátem demokratické strany už byl.

Hillary Clintonová bojuje za to, aby se hlasy floridských voličů započítaly do nominačního procesu, protože by to mohlo pomoci její kampani. Floridští demokraté byli potrestaní za to, že proti vůli vedení strany přesunuli primárky na leden, aby se jim dostalo větší pozornosti.

Za stejný prohřešek jako Florida byl potrestaný i stát Michigan. Demokraté mají o osudu floridských a michiganských hlasů definitivně rozhodnout 31. května.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme