Spory kolem nové budovy Národní knihovny nekončí

Teď má ředitel Vlastimil Ježek přesně čtrnáct dní na to, aby vyvrátil veškeré pochybnosti, které se nad knihovnou vznáší. Server Aktuálně.cz píše, že ho k tomu vyzvalo ministerstvo kultury.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Model nové budovy Národní knihovny

Model nové budovy Národní knihovny | Foto: Tomáš Vodňanský | Zdroj: Český rozhlas

Podle ministerstva musí Ježek všechno vysvětlit proto, aby v budoucnu stavbu nemohl nikdo zpochybnit. Má se vyjádřit k tomu, jestli byla soutěž regulérní, jestli je na Letné vůbec možné stavět, jaké jsou finanční limity nebo jestli knihovna neudělala chybu, když Kaplickému udělila výjimku. Kaplického knihovna je totiž projektovaná i pod zem, ale v soutěži se to zakazovalo.

Podle svých slov by se měl ředitel Ježek sejít s ministrem kultury příští týden. Tvrdí, že další postup už navrhl ministerstvu před čtrnácti dny. Ani o penězích ještě není jasno.

Podle premiéra Mirka Topolánka vláda na novou budovu knihovny neuvolní víc než necelé dvě miliardy. Odhady ale hovoří o čtyřech miliardách korun.

Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme