Armáda kvůli závadám pozastavila přebírání vozů Tatra

Armáda pozastavila přebírání nákladních vozidel Tatra. Důvodem je závada kabin automobilů, do kterých při dešti zatéká voda. Armáda vyzvala společnost Tatra Kopřivnice ke zjednání nápravy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tatra 810

Tatra 810 | Foto: Tatra

Informaci Radiožurnálu potvrdila Jana Růžičková z generálního štábu české armády. "Náčelník generálního štábu Vlastimil Picek nařídil s okamžitou platností pozastavit přebírání vozidel Tatra 810 od společnosti Tatra Kopřivnice. Důvodem tohoto nařízení bylo zjištění závady na těsnosti kabin automobilů, které byly společností Tatra předány do zásobovacího střediska v Novém Jičíně."

Dodávky vozů Tatra za více než dvě a půl miliardy korun jsou jedním z největších kontraktů české armády. Provázejí je ale problémy. První tatrovky měla armáda původně dostat na konci loňského roku. Zkoušky vozů ale odhalily nedostatky a nové testy zpozdily dodání nových aut o několik měsíců. První vozy tak armáda převzala až letos v březnu.

Tatrovky mají postupně nahradit zastaralé vozy Praga V3S, které už armádě nevyhovují. Celkem bude naše vojsko potřebovat téměř 560 nákladních vozů. Víc než polovinu z nich mají získat vojáci ještě letos, do dnešního dne převzali celkem 121 vozidel.

Automobilku Tatra vybrala Armáda České republiky v roce 2006 přímo, bez výběrového řízení. Za zpoždění dodávky jí hrozí vysoká pokuta.

Marika Táborská, Šárka Slezáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme