Při požáru ubytovny v Brně mohlo uhořet několik lidí - policie místo prohledává

Požár dělnické ubytovny v areálu někdejšího brněnského podniku Zetor má mnohem vážnější následky, než se čekalo. Oheň si vyžádal život nejméně jednoho člověka. V troskách dřevěné budovy hasiči objevili ohořelá torza lidských těl - přesný počet obětí určí až soudní lékař.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Požár zcela zničil ubytovnu v areálu bývalého Zetoru v Brně

Požár zcela zničil ubytovnu v areálu bývalého Zetoru v Brně | Zdroj: ČTK

V průběhu noci policisté požářiště hlídali, od rána spolu s hasiči pokračují v prohledávání ohořelých zbytků budovy. Radiožurnálu to řekl brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek:

"Během dne pak proběhnou soudní pitvy ostatků, které byly včera v troskách budovy nalezeny. Kriminalisté v průběhu celého včerejšího dne vyslýchali všechny ubytované a snažili se poskládat mozaiku událostí, které předcházely tomu požáru budovy. Musí prověřit všechny možné varianty včetně té, že by požár mohl někdo úmyslně založit."

Při požáru v noci z neděle na pondělí utrpěli zranění další čtyři lidé. Škoda se odhaduje přes deset milionů korun. Přestože na místě zasahovalo přes dvacet požárních vozidel, objekt byl zcela zničen, vážně poškozena je i sousední truhlářská dílna. Z nocležny bylo evakuováno na třicet lidí.

Tereza Janouškovcová Bartůňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme