Němečtí farmáři bojkotem dodávek mléka zatím slaví úspěch

Stále citelnější dopady má podle všeho bojkot dodávek mléka ze strany tisíců farmářů. Omezit výrobu už musely hlavně některé sýrárny. Naproti tomu regály supermarketů jsou podle Svazu německého maloobchodu stále plné.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Němečtí farmáři vylévají mléko

Němečtí farmáři vylévají mléko | Foto: AFP

Jen ojediněle, jako například ve městě Fulda, podlehli údajně lidé panice a vzali regály s mlékem útokem. Podle Svazu německého maloobchodu bylo ovšem zboží bez problémů doplněno a mělo by tomu tak být i nadále. Čtvrtý den bojkotu dodávají němečtí farmáři mlékárnám asi o 42 procent mléka méně než obvykle.

Výrazně větší problémy mají přitom zpracovatelské podniky na jihu Německa. Dodávky pro společnost Breisgaumlich ve Freiburgu se například snížily o 65 procent. Výrazně omezit výrobu už musely sýrárny v Bayreuthu nebo Kimratshofenu, která produkuje známý allgäuský ementál. Dopady nátlakové akce by pak v dalších dnech měly být ještě citelnější.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme