Vítězkou demokratických primárek v Portoriku je Clintonová

Hillary Clintonová zvítězila s velkou převahou v primárkách na Portoriku. Přesto se její soupeř v souboji o demokratickou nominaci na prezidenta Barack Obama opět o krůček přiblížil vítězství.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

H. Clintonová

H. Clintonová | Zdroj: ČTK

Hillary Clintonová slavila na Portoriku vítězství. Získala 68 procent hlasů tamních demokratů a Barack Obama pouze 32. Hispánci patří k příznivcům Hillary Clintonové a výsledek nebyl překvapením.

Jenže celkově má černošský senátor na své straně podle propočtů amerických médií 2 065 demokratických volitelů a Hillary Clintonová 1 910 - tedy o 155 méně.

Hlasy delegátů se rozdělují poměrně - ačkoli tedy Obama prohrál na Portoriku s tak výrazným rozdílem, několik dalších hlasů získal a přiblížil se k počtu 2 118 volitelů, potřebných pro nominaci.

Bývalá první dáma tak zaostává o víc než 155 volitelských hlasů a na nich bude v konečném důsledku demokratická nominace záviset.

Milan Kopp, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme