Čína prý sníží počet raket mířících na Tchajwan

Redukci raket mířených směrem na Tchajwan potvrzují zástupci vládnoucí tchajwanské strany Kuomintang, jejíž předseda se vrátil z historické cesty do Číny. Wu Pcho-sjung se v Pekingu sešel i s čínským prezidentem Chu Ťin-taem a obě země v této souvislosti mluví o snižování napětí a obnovení dialogu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tchajwanky se slunečním paprskům vystavují co nejméně

Tchajwanky se slunečním paprskům vystavují co nejméně | Foto: Robert Mikoláš

Čína považuje Tchajwan za odštěpeneckou provincii a na ostrov už namířila na 1 300 raket.

Wu Pcho-sjung se v Číně snažil zejména o znovuobnovení jednání mezi Tajpejí a Pekingem, především v ekonomické oblasti a rozhovory o zavedení přímých víkendových letů mají začít už příští týden.

Podle dnešního prohlášení Kuomintangu, ale jejich předseda při schůzce s čínskými představiteli včetně prezidenta Chu Ťin-taa také nastolil otázku hrozby raketového útoku na Tchajwan.

Peking v této souvislosti reagoval slibem, že zastaví další rozmisťování raket a balistických střel a dojde i k jejich redukci. Žádný časový harmonogram ani o jaké množství má jít ale nesdělil.

Milan Kopp, Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme