Česká obchodní inspekce udělila vysokou pokutu za nekvalitní pohonné hmoty

Česká obchodní inspekce udělila rekordní milionovou pokutu síti čerpacích stanic. Sankci za nekvalitní pohonné hmoty potvrdila ústřední ředitelka inspekce Jana Příhodová. Vzorky, které odebrali inspektoři u pokutované sítě čerpacích stanic, nesplnily tři z pěti sledovaných bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stojan čerpací stanice

Stojan čerpací stanice | Foto: Fotobanka stock.xchng

Ředitelka připustila, že závady jsou tak závažné, že by mohly způsobit i poškození motorů automobilů. Mají například vysoký obsah vody nebo nevyhovující bod vzplanutí. Název pokutované sítě čerpacích stanic ale Příhodová prozradit nechtěla:

"Bohužel nám toto neumožňuje zákon. My jsme vázáni mlčenlivostí ve vztahu k zákonu a k vedení správního řízení. V případě, že dostaneme souhlas jednotlivých čerpacích stanic, u kterých se provádějí odběry, zveřejněním, že jejich výsledky dopadly dobře, tak jsme samozřejmě ochotni na našich webových stránkách uveřejnit čerpací stanice, u kterých nebyly problémy při odběrech.

O jaké čerpací stanice se jedná se veřejnost může dozvědět v případě, pokud se provozovatel s výsledkem správního řízení odvolá k Nejvyššímu správnímu soudu, který svá rozhodnutí zveřejňuje.

Kateřina Rózsová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme