Hillary Clintonová v sobotu odstoupí z kampaně a podpoří Obamu

Hillary Clintonová odstoupí z prezidentské kampaně a postaví se za Baracka Obamu. Ten získal podporu americké Demokratické strany a je jejím kandidátem na prezidenta. Podle prohlášení svého týmu má Clintonová oficiálně odstoupit v sobotu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hillary Clintonová, Barack Obama

Hillary Clintonová, Barack Obama | Zdroj: ČTK

Demokratická strana směřuje k sjednocení. Senátorka Clintonová se včera radila s jejími významnými představiteli jak dál po posledním kole primárek.

V něm si v úterý Barack Obama zajistil těsnou, ale přesto většinu demokratických volitelů potřebnou pro nominaci na oficiálního kandidáta Demokratické strany.

Včera večer místního času vydal štáb Clintonové prohlášení, ve kterém se píše, že v sobotu uspořádá senátorka ve Washingtonu zvláštní setkání se svými stoupenci. Na něm jim poděkuje a podpoří Baracka Obamu a jednotu strany.

Baracka Obamu už považuje za oficiálního kandidáta republikánský kandidát John McCain: "Senátor Obama bude mým soupeřem, bude to impozantní soupeř, ale těším na na tuto výzvu."

Martin Hromádka, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme