Polský soud trestal turisty za zabití medvíděte v Tatrách

Polský soud uznal vinnými turisty, kteří loni na podzim v Tatrách zabili medvědí mládě. Neuznal argumenty obhajoby, která se snažila dokázat, že turisté jednali v nutné sebeobraně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Medvěd

Medvěd | Foto: Jan Rosenauer

Trojice mladých turistů dostala několikaměsíční podmíněné tresty a pokuty. Peníze půjdou na účet Tatranského národního parku.

Dosud ale není zcela jasné, co se loni v Chocholovské dolině stalo. Turisté tvrdí, že je medvídě ohrožovalo, a proto ho utopili v potoku.

Správci národního parku ale na místě našli pohozené svačiny a došli k závěru, že lidé nejprve mládě krmili. Medvěd se tedy přinejmenším zpočátku nechoval útočně.

Soud v Zakopaném rozhodl, že lidé mohli užít méně brutální metody odstrašení vzácného zvířete. Obhájci se proti rozsudku chtějí odvolat.

Martin Dorazín, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme