Černá hora zavede ekologický poplatek a zákaz dovozu potravin pro turisty

Černá hora zavádí od poloviny června ekologický poplatek a zákaz dovozu potravin pro návštěvníky země. Poplatky jsou podle kubatury vozu - za běžný osobní vůz se zaplatí 10 euro a za autobus nebo nákladní auto až 150 eur. Zákaz dovozu potravin se netýká dětských a dietních jídel a pěti kilogramů zeleniny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Černá hora

Černá hora | Foto: NEPOUŽÍVAT internet

Zákaz dovozu potravin platí pro všechny cizince přijíždějící do země. Ale povolení pěti kilogramů zeleniny ukazuje na to, že je především směřován na hosty ze sousedního Srbska a také z Makedonie.

Černá hora také zavádí ekologický poplatek jako další krok ke zlepšení kvality ovzduší. Země se už několik let označuje za ekologickou zemi. Problematickou věcí je poplatek podle síly motoru, protože velkou většinu přijíždějících automobilů tvoří malé, ale více než 10 let staré automobily, které ovzduší znečišťují více než silné, ale nové vozy.

Jaromír Janev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme