Bush slíbil brzké zrušení víz

Zrušení vízového styku se Spojenými státy je blízko. Termín, kdy přesně a pro které země vízová povinnost při cestách do USA padne, sice na slovinském summitu EU -USA nezazněl, bezvízový program se ale bude rozšiřovat ještě letos, potvrdil to americký prezident George Bush.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

J. Jansa, G. Bush a J. Barroso

J. Jansa, G. Bush a J. Barroso | Zdroj: ČTK

"Velmi dobře rozumím přání lidí zrušit víza. Dlouho a často jsem diskutoval s těmi, kteří říkali, že pro všechny lidi z Unie musí platit stejná pravidla. Vím o tomto problému. Brzy jej vyřešíme tak, aby uspokojil jednotlivé země i Unii jako celek," uvedl prezident George Bush a dodal, že tomuto tématu se summit věnoval velmi důkladně.

Uznáváme, že všichni občané Unie a Spojených států by měli mít užitek z bezpečného cestování bez víz mezi našimi dvěma kontinenty, píše se v závěrečné deklaraci summitu. Spojené státy jsou nadále zavázány rozšířit svůj bezvízový program na všechny členské země Unie, píše se dále v dokumentu.

Jaromír Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme