Čína a Tchaj-wan obnovují letecké spojení

Čínu a Tchaj-wan spojí letecké linky. Na ostrov tak budou moci cestovat letecky z pevniny čínští turisté. Historickou dohodu podepsali v Pekingu vyjednavači obou zemí v rámci rozhovorů obnovených po 10 letech. Peking i Tchaj-pej už včera souhlasily s vzájemným otevřením svých úřadů, které budou zajišťovat koordinaci dalších kontaktů a jednání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda SEF (tchajwanské polovládní organizace) Čchiang Pchin-kchung

Předseda SEF (tchajwanské polovládní organizace) Čchiang Pchin-kchung | Zdroj: ČTK

Letadla začnou přes tchajwanskou úžinu létat 4. července a každý víkend vypraví obě strany dohromady 36 spojů. Od 18. července pak budou moci navštěvovat Tchaj-wan až tři tisíce čínských turistů denně, a to v deseti až čtyřicetičlenných skupinách. Jejich zájezdy musí organizovat registrovaná cestovní kancelář.

Dosud mohlo na ostrov cestovat maximálně tisíc čínských turistů denně. Ti navíc museli strávit určitý čas v třetí destinaci, přes kterou na Tchaj-wan letěli, nejčastěji v Hong Kongu. Zdá se, že velkou zásluhu na současném stavu má nový tchajwanský prezident, zástupce nacionalistů z Kuomintangu Ma Jing-ťiou, který slíbil zlepšení vztahů s Pekingem i vytvoření společného trhu s Čínou.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme