České dráhy zdražují některé ceny jízdenek

Od dneška se zvyšují ceny některých železničních jízdenek. Zdražení nejvíce pocítí lidé, kteří využívají kilometrickou banku Českých drah. Ceny naopak zůstávají stejné u obyčejných, zákaznických nebo traťových jízdenek. Podle mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského podnik zdražuje kvůli rostoucím cenám nafty a také elektřiny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vlak

vlak | Foto: Jan Rosenauer

"K úpravě cen jsme přistoupili s ohledem na rostoucí ceny energie. Došlo ke zvýšení cen ropy, ale také elektrické energie. Pro nás to bude znamenat v tomto roce řádově několik desítek milionů korun navíc, které musíme zaplatit," řekl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Zájemci o kilometrickou banku zaplatí nově 1800 korun, za jízdenku ČD Net dají 440 korun pro jednoho, pro pět cestujících se cena zvyšuje na 880 korun. Naposledy České dráhy zdražovaly loni v prosinci. Další změny je možné podle mluvčího podniku očekávat ke konci roku.

Jitka Pilbauerová, Květa Moravcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme