Českotěšínská policie pátrá po neznámém pedofilovi

17. červen 2008

V Českém Těšíně řádí pedofil. Policisté vyšetřují už druhý útok na bezbrannou školačku. Poprvé neznámý pachatel sexuálně obtěžoval devítiletou dívku letos na jaře. Teď úplně stejným způsobem zaútočil na další dítě - sedmiletou holčičku.

Oba případy mají shodné znaky. Pachatel si vždy vyhlédl školačku vracející se domů. Využil okamžiku, kdy dítě odemykalo zámek na vstupních dveřích a vtlačil se do bytu. Tam pak dívku sváděl k sexuálním praktikám.

"Policisté pracují na několika vyšetřovacích verzích. Nevylučují ani možnou souvislost s obdobným mravnostním deliktem, k němuž došlo v Českém Těšíně letos v březnu," říká karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

K událostem došlo na sídlišti Slezská. Strážníci městské policie už dostali příkaz, aby posílili hlídky a okolím procházeli častěji. Upozornění dostali i rodiče dětí prostřednictvím škol.

Policisté apelují především na rodiče, aby své děti, především mladšího školního věku, poučili o pravidlech bezpečného chování při jakémkoliv kontaktu s cizími lidmi.

autor: ada
Spustit audio

Více z pořadu