Kuřimská kauza pokračuje před soudem třetí den

Čtením listinných důkazů pokračuje Krajský soud v Brně v objasňování kuřimské kauzy. Kromě obsáhlých vyjádření obžalované matky týraných chlapců se objevily i skutečnosti, dokumentující pečlivou přípravu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klára Mauerová u soudu

Klára Mauerová u soudu | Zdroj: ČTK

Mimo jiné byla řeč o údajné existenci jakési videokazety, která měla dokládat brutální sexuální zneužívání "Anne z Norska" už v jejich dvou letech. Z pátrání Interpolu také vyplynulo, že formuláře a razítko pro padělané lékařské zprávy o Aničce z Německa byly odcizeny už před patnácti léty.

Podle obhájce Barbory Škrlové Richarda Nováka je ale pro něj v tomto řízení nejdůležitější prokázat nevinu klientky při týrání nezletilých chlapců: "To je pořád takovéto tajemno kolem celého případu a nesouvisí to s mojí obhajobou. Jako advokát se k tomuto opravdu nemohu vyjadřovat."

Ze šestice obžalovaných jsou pouze tři stíhání vazebně - matka dětí Klára Mauerová, teta Kateřina Mauerová a Barbora Škrlová. Zbylí tři obvinění jsou stíháni na svobodě. Podle státní zástupkyně Zuzany Zámoravcové ale nejsou u nich k vazbě žádné důvody, ani možnost ovlivňování svědků.

Ivan Holas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme