Americká FBI zatkla přes 400 lidí kvůli podvodům s hypotékami

Americká FBI zadržela a obvinila přes 400 lidí kvůli podvodům na hypotečním trhu. Podle vyšetřovatelů připravili majitele nemovitostí a další osoby o více než miliardu dolarů. Americké ministerstvo spravedlnosti spustilo rozsáhlé vyšetřování kvůli krizi na hypotečním trhu, která ohrožuje vývoj americké ekonomiky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

americké peníze

americké peníze | Foto: Alexandr Pícha

"Zákeřná hypotéka" - to byl krycí název operace, při které zatkli agenti FBI od března 406 osob. Obvinili je ve 144 různých případech. Oznámilo to americké ministerstvo zahraničí.

V odděleném případě byli také obvinění dva bývalí manažeři investiční banky Bear Stearns. Podle FBI klamali investory a skrývali před nimi rizika na trhu hypoték, které se projevily jako podřadné. To znamená, že lidé, kteří takové hypotéky dostávali, nevydělávali dost peněz, aby je reálně dokázali splatit.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme