Při Horácké rallye v Třebíči zahynula posádka jednoho z vozů

Horácká rallye v Třebíči skončila tragicky. Dvě hodiny po poledni havarovalo při jedné z rychlostních zkoušek nedaleko Svatoslavi soutěžní vozidlo Škoda Fabia, v němž zemřeli řidič i jeho spolujezdkyně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vrak soutěžní fabie

Vrak soutěžní fabie | Zdroj: ČTK

Nehoda se stala v průběhu 13. rychlostní zkoušky z Brtnice do Kameničky. Posádka fabie se startovním číslem 47 Miroslav Levora a Pavla Třebínová utrpěla po nárazu do stromu smrtelná zranění, kterým na místě podlehla.

Pomoci posádce už nemohl ani přivolaný vrtulník. "I přes veškerou snahu záchranářů se nepodařilo řidiči ani jeho spolujezdkyni zachránit život," řekla Radiožurnálu mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. Příčina tragédie zatím není známá. V místě havárie je ale silnice velmi úzká a z obou stran ji lemují silné stromy.

Ostatní soutěžní vozy rallye dokončily, do cíle ale dojely bez závodění a pořadatelé zrušili závěrečný ceremoniál s vyhlášením výsledků. "Posádky byly přímo nasměrovány do Třebíče, kde přejely přes cílovou rampu bez jakéhokoli komentování nebo předání pohárů. Zároveň byl zrušen veškerý doprovodný program rallye," uvedl mluvčí Rallye Roman Ordelt.

Na Vysočině nejde o první tragický konec automobilových závodů. Začátkem května při jízdě do vrchu v Náměšti nad Oslavou nepřežil náraz do stromu pilot formule Miroslav Fajkus. O tři týdny později skončili během Rallye Posázaví čtyři muži v nemocnici. Před třemi lety zemřel na trati rallye v Pelhřimově pilot Tomáš Vojtěch. Příčinou bylo pravděpodobně selhání srdce.

Martin Hromádka, Milan Kopecký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme