Vysvědčení a prázdniny jsou tady!

Školáci dnes dostávají celoroční ohodnocení svých výkonů - vysvědčení. A hned zítra jim začínají hlavní, tedy letní prázdniny, které potrvají celé dva měsíce. Do školních lavic děti usednou opět v pondělí 1. září.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Máme samé jedničky!

Máme samé jedničky! | Zdroj: ČTK

U některých školáků je to ale i den, kdy se bojí se špatnými známkami přijít domů. V takových případech má manažerka z Linky bezpečí Renata Vargová jednu radu: "Rodiče by se především měli rozvzpomenout na svá školní léta, jestli oni byli vždy jenom vzornými žáky. Na druhou stranu i špatné vysvědčení se dá řešit slovně, rozhodně by se rodiče měli vyvarovat nepřiměřených reakcí v podobě fyzických trestů. Doporučení do příštího roku: Sledovat průběh učení žáků během celého roku tak, aby nemuseli dostát nepříjemným překvapením v případě špatných známek."

V případě krizové situace mohou děti i rodiče využít pomoc na telefonním čísle Linky bezpečí: 800 155 555 nebo 116 111.

Ministr školství O. Liška mluvil dnes v Ranním interview Radiožurnálu o konci školního roku a finanční situaci učitelů

Většina ze žáků se po prázdninách vrátí do lavic a ke kantorům, které znají. Někde ale takové štěstí nemají. Třeba děti z ostravského obvodu Jih. V nejlidnatější městské části totiž radnice zrušila Základní školu majora Nováka a žáci budou od září chodit do sousedních škol.

Jak řekl zástupce ředitele Martin Bodi, děti to silně prožívají: "Tekly potoky slz, zvlášť u žáků druhého stupně, kteří spolu dlouhodobě chodili do jedné školy a měli třeba devátý ročník absolvovat spolu. Teď ale budou rozhozeni a nesou to velmi těžce."

Odjíždíte na prázdniny ihned po vysvědčení? Hlasujte v naší anketě!

Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme