ČEZ varuje před podvodníky

Elektrárenská společnost ČEZ varuje před podvodníky. Upozorňuje na případ, kdy někdo vyvěsil falešné oznámení o přerušení dodávek elektřiny a lákal z lidí důvěrné údaje. Motivace podvodníků není zatím jasná.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

sídliště

sídliště | Foto: Jan Rosenauer

Mluvčí skupiny ČEZ Soňa Hendrychová uvedla, že poslední případ se objevil v Liberci, kdy se v jednom z panelových domů objevilo falešné oznámení o odstávce dodávek elektřiny. "A to ve dnech od 12. do 18. 7. z důvodu rekonstrukčního zákroku. V tomto falešném oznámení se mimo jiné pokusili získat počet obyvatel, složení bytu či jejich věk," upřesnila mluvčí.

Doplnila, že klienti pravost oznámení poznají podle loga na takovém oznámení. "Všechny dokumenty společnosti ČEZ jsou standardně opatřeny oficiálním logem. K ověření informací může každý zákazník využít služeb operátora naší zákaznické linky 840 840 840," dodala mluvčí.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme