Jak míchají DJ's?

21. červenec 2008

Roboti a RFID, Umělá DNA. Jam míchají DJ's. Bude sémantická analýza spamů? A Fenomenální nic (2.).

V aktualitách budeme mluvit o robotech-domácích pomocnících, kterým inženýři z Technické univerzity v Mnichově usnadnili práci pomocí RFID čipů. A pak přijde na řadu umělá DNA, kterou se poprvé podařilo vyrobit v Japonsku.

Jak míchají DJ's?

V magazínu se vrátíme ke staršímu rozhovoru s Matějem Sychrou, který si jinak říká DJ igraczech. V prvním díle budeme hovořit o tom, co to vůbec dýdžejing je, prosvištíme si některé základní pojmy a způsoby práce při míchání hudby. Poslechněte si část rozhovoru, která se do magazínu už nevešla, a ve které hovoříme o některých základních žánrech z oblasti dýdžejingu.

Futurologické okénko

Nahlédněte ve svém e-mailovém klientu do složky nazvané "Nevyžádaná pošta". Uvidíte kolik stovek a tisíců variant nevyžádaných mailů dostáváte. A tak není divu, že se pravidelně objevují další verze, které nejsou schopny spamové filtry odchytit. A právě o spamu si dnes budeme s panem Jiřím Donátem ve Futurologickém okénku povídat.

Sci-fi

V závěru magazínu si poslechneme druhý díl povídky Josefa Spurného Fenomenální nic. Objekt Fenomén má podivuhodné vlastnosti...

autor: mrk
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.