Na Královéhradecku předčasně skončil festival Happy Days

Multikulturní festival Happy Days, který měl až do 27. července nabízet na letišti v Hradci Králové zhruba čtyři stovky kapel a desítky divadelních souborů, skončil předčasně. Důvodem je podle účinkujících a spoluorganizátorů akce ekonomický krach původně jedenáctidenního festivalu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fun Lovin' Criminals na festivalu Happy Days

Fun Lovin' Criminals na festivalu Happy Days | Zdroj: ČTK

Samotný ředitel festivalu Radek Krnaševič ale rozhodně odmítá, že by konec akce byl zaviněný nedostatkem peněz: "Vzhledem k tomu, že dorazilo velice málo návštěvníků a v některých obdobích bylo velice špatné počasí, přišla průtrž mračen, byli jsme nuceni zrušit festival."

Společnost, která areál královéhradeckého letiště provozuje a organizátorovi festivalu ho pronajala, ale mluví o něčem jiném. Podle ní Radek Krnaševič nezaplatil a ani nezajistil potřebný úklid. Zničeno bylo i sociální zařízení v areálu, škody údajně dosáhly 300 tisíc korun.

Ředitel festivalu ale nepovažuje situaci za tak dramatickou: "Většinu pohledávek jsme zaplatili, samozřejmě ještě máme nějaké pohledávky, které budeme muset zaplatit. Co se týče záchodů, vůbec nevím, že by bylo něco poničeného. Ostatní věci budeme postupně řešit."

Festival Happy Days měl trvat jedenáct dní a organizátoři o něm říkali, že bude největší prázdninovou party v historii Čech. Podle serveru tn.cz lidé kolem festivalové organizace sympatizují se sektou Hare Krišna. Proto například byla pro návštěvníky připravená pouze vegetariánská strava a naopak žádný alkohol.

Jiří Máslo, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme