Skupina německých neonacistů přepadla prázdninový tábor

Při přepadení letního tábora v Německu skupina mladých neonacistů vážně zranila třináctiletou dívku. Tábor pořádala postkomunistická strana Die LINKE. Pravděpodobný pachatel už sedí ve vyšetřovací vazbě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

pochod neonacistů (ilustr. foto)

pochod neonacistů (ilustr. foto) | Foto: Jiří Hošek

Skupina černě oděných a maskovaných osob přepadla účastníky tábora ve spánku. Skládací lopatkou a pivními lahvemi zranili neonacisté třináctiletou školačku a jejího o deset let staršího bratra. Dívka se dokonce ocitla v ohrožení života.

Devatenáctiletý příslušník krajně pravicové scény už čelí obvinění z pokusu o zabití. Táborníci se o víkendu ve spolkové zemi Hesensko zúčastnili demonstrace proti násilí páchanému pravicovými extremisty a stali se přitom terčem slovních provokací.

Mluvčí hesenských postkomunistů připsal spoluzodpovědnost za brutální čin zemskému premiéru Kochovi z CDU, který měl demagogickými argumenty na levicovou formaci zaútočit.

Jiří Hošek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme