Stávka pilotů vyvolala chaos na německých letištích

Uprostřed turistické sezóny ochromila německá letiště výstražná stávka pilotů dvou dceřiných společností Lufthansy. Zaměstnanci firem Eurowings a CityLine se domáhají mimo jiné vyšších mezd. Zrušené lety hlásí všechna důležitá německá letiště.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boeing 747 společnosti Lufthansa

Boeing 747 společnosti Lufthansa | Foto: Lufthansa

V úterý 465 a dnes dokonce 525 letů muselo být zrušeno kvůli protestu členů sdružení Cockpit. Rozzuřeným cestujícím nabízí Lufthansa vrácení peněz nebo změnu rezervace zdarma. Místo vnitrostátních spojů mají pasažéři nárok taky na bezplatnou dopravu po železnici.

Nespokojení piloti mají jeden hlavní požadavek: stejné platové ohodnocení jako kolegové z Lufthansy. Postižné společnosti považují chování pilotů za nesolidní, protože jim nedávno předložily výrazně vylepšenou nabídku.

Situace na německých letištích by se koncem týdne mohla dál zdramatizovat. Vyhlášení časově neomezené stávky totiž zvažuje kabinový a pozemní personál Lufthansy.

Jiří Hošek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme