Ministr Jehlička: Nová národní knihovna na pražské Letné stát nebude

Národní knihovna podle architekta Kaplického na pražské Letné stát nebude, potvrdil dnes ministr kultury Václav Jehlička. Podle něj celý projekt ztroskotal na nedostatku peněz i výběru pozemku. Jehlička se chce zaměřit na obnovu knihovny v historické budově Klementina.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vítězný návrh

vítězný návrh | Foto: Národní knihovna ČR

"Celé veřejnosti je nyní již jasné, že 'chobotnice' na Letné se stavět nebude. A protože tato stavba, tento projekt byl nepřipraven a byl jistým dobrodružstvím, nyní se naše pozornost musí soustředit na revitalizaci Klementina ve světle nových souvislostí, musíme správně zhodnotit využití Klementina tak, aby nadále bylo centrem vzdělanosti," zdůraznil Jehlička.

Ministerstvo už má na revitalizaci knihovny v Klementinu peníze, obnova podle dostupných informací vyjde na miliardu korun.

Podle Jehličky nese odpovědnost za krach projektu Kaplického blobu přímo Národní knihovna. O případném odvolání jejího ředitele Vlastimila Ježka nechtěl ministr spekulovat.

Milan Kopp, Nikola Bojčev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme