Obama se na svém zahraničním turné zastavil v Berlíně

Setkáním s kancléřkou Angelou Merkelovou zahájil dopoledne Barack Obama svou návštěvu Berlína. Německá metropole je další zastávkou kandidáta Demokratické strany na úřad amerického prezidenta při jeho zahraniční cestě. Vrcholem návštěvy bude večerní Obamův proslov u Vítězného sloupu v centru města.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barack Obama, Angela Merkelová

Barack Obama, Angela Merkelová | Zdroj: ČTK

Po jednání šéfky spolkové vlády s Barackem Obamou nebyla na programu tisková konference. Má se ale zato, že spolu oba politici mluvili o transatlantických vztazích a společných aktivitách obou zemí v rámci Severoatlantické aliance.

Angela Merkelová se chtěla taky dozvědět postoj kandidáta Demokratické strany ke snižování emisí oxidu uhličitého. To je téma, ve kterém Německo se současnou americkou administrativou jen těžko hledalo společnou řeč.

Návštěva Baracka Obamy poutá zcela mimořádnou mediální pozornost. Některé německé internetové servery dokonce nabízejí v několikaminutových intervalech živé zpravodajství o každém Obamově kroku. 76 procent Němců si myslí, že senátor z Illinois je i pro samotné Německo lepším z dvojice zbylých kandidátů na post amerického prezidenta.

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme