Právník Radovana Karadžiče podal odvolání proti předání svého klienta do Haagu

Advokát bývalého předáka bosenských Srbů Radovana Karadžiče podal v pátek večer odvolání proti předání svého klienta k mezinárodnímu tribunálu do Haagu. O půlnoci totiž vypršela lhůta, do kdy se mohl proti rozhodnutí srbského soudu odvolat. Přesto se zatím nedá vyloučit, že srbské úřady vydají Karadžiče už v pondělí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Snímek R. Karadžiče

Snímek R. Karadžiče | Zdroj: ČTK

Karadžičův advokát Svetozar Vujačič odeslal odvolání poštou, jak umožňují srbské zákony. Potvrdil to srbskému prestižnímu deníku Politika. Odmítl ale upřesnit poštovní úřad, i zda to udělal v Bělehradě nebo v jiném městě. Na většině pošt v zemi zavírají nejpozději v osm hodin večer.

Bezpečnostní orgány mezitím zvýšily osobní ochranu srbského prezidenta Borise Tadiče a dalších osobností. Napětí v Srbsku zvýšilo varování poslankyně parlamentu za srbskou radikální stranu, že po předání Karadžiče k mezinárodnímu soudu do Haagu, by srbského prezidenta mohl stihnout osud bývalého premiéra Zorana Džindžiče. Ten podlehl atentátu před pěti lety. Podle vládní koalice má tato hrozba vyvolat atmosféru strachu.

Jaromír Janev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme