Čína oficiálně otevřela olympijskou vesnici v Pekingu

Slavnostního aktu se zúčastnily domácí sportovní hvězdy včetně basketbalisty Jao Minga či světového šampióna v běhu na 110 m přes překážky Liou Sianga, členové zahraničních výprav ale chyběli.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

otevření olympijské vesnice

otevření olympijské vesnice | Zdroj: ČTK

Jako první zavlála v olympijské vesnici čínská vlajka, k slavnostnímu vyvěšení české zástavy dojde až den před oficiálním zahájení her 8.srpna:

Jako první se v olympijské vesnici v Pekingu zabydlelo na 265 domácích atletů a funkcionářů. Jak prohlásil viceprezident organizačního výboru her Čchen-č´-li, pořadatelská země doufá, že všichni zahraniční sportovci v ní prožijí krásné a příjemné dny. Jednotlivé výpravy mají k dispozici apartmány se třemi až čtyřmi ložnicemi a společným obývacím pokojem.

Ubytování si už vyzkoušeli i první členové české výpravy včetně dráhových cyklistů. Celkem se do olympijské vesnice rozkládající se na ploše 66 hektarů přemístí na 20 tisíc lidí.

Hlavním centrem vesnice je Olympijské náměstí, nechybí multifunkční knihovna, restaurace, kavárny, klinika, zábavní centrum a posilovny, bazén a další tréninková sportoviště. V celém komplexu je nepřetržitě zajišťována kyvadlová doprava a stejně tak i bezpečnost sportovců a funkcionářů.

Kromě Pekingu existuje olympijská vesnice ještě v Čching-tau, kde se konají závody plachetnic. V ostatních městech a také Hong Kongu budou sportovci a členové jednotlivých výprav ubytováni ve vybraných hotelech.

Milan Kopp, Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme