Lufthansa musí zrušit deset procent všech vnitrostátních a evropských letů

Stávka u letecké společnosti Lufthansa se dostává do kritické fáze. Počínaje čtvrtkem musí největší německý vzdušný dopravce škrtnout deset procent všech vnitrostátních a kontinentálních letů. Pro mezikontinentální spoje pak připravuje nouzový plán.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boeing 747 společnosti Lufthansa

Boeing 747 společnosti Lufthansa | Foto: Lufthansa

Potvrzuje se, že Achillovou patou Lufthansy jsou technické prohlídky letadel. Právě v tomto úseku se k protestní akci odborového svazu Ver.di připojilo hodně zaměstnanců a stále větší množství strojů tak musí zůstat na zemi. Ode dneška tak Lufthansa musí na Starém kontinentu škrtnout každý desátý let, což v praxi znamená necelých 200 spojů denně.

Podle odborářů je těžce zkoušená taky divize nákladní dopravy Lufthansa Cargo, jejíž hlavní letiště ve Frankfurtu je prý kompletně ochromeno. Společnost to ale popírá. Finanční ředitel Lufthansy mezitím potvrdil, že stávající nabídka kolektivní smlouvy pro svaz Ver.di jde na "samý práh bolesti," a že nový návrh není na obzoru.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme