Vstupte do zakázaných území... aneb Šumavou cestou necestou

2. srpen 2008
Monitor

Právě srpen se v Národním parku Šumava stal termínem pro otevření jinak nepřístupných míst s nejcennější přírodou. Na vlastní oči tak můžete objevit kaňon řeky Křemelná, oblasti Vltavského luhu, Trojmezí, Smrčinu i Moravské slatě.

Vláda udělila Národnímu parku Šumava výjimku na své schůzi 23. 7. 2008 (Usnesení vlády č. 943/2008, které do 31. 10. 2008 povoluje výjimku ze základnách ochranných podmínek NPŠ pro poznávací akce s odborným výkladem.) I vy se tak můžete pod odborným dohledem podívat do takzvaných "klidových území parku", zvlášť citlivých míst s omezeným přístupem.

A jak už nám potvrdil také mluvčí správy parku, Radovan Holub, pro návštěvníky bude platit celá řada nařízení a povinností.

Vycházky se uskuteční v určené dny a po daných trasách, kterými vás provede vyškolený průvodce.

Logo

Zkusme ale také s Radovanem Holubem představit jednotlivé trasy z pohledu náročnosti. A začněme kaňonem řeky Křemelná. Co vás tedy čeká?

A jak nám Radovan Holub potvrdil, v prvních srpnových dnech byla ještě volná místa. Pokud tedy chcete vidět Šumavu tak, jak jste ji ještě vidět nemohli, určitě by jste neměli váhat.

Logo
autor: Adriana Krobová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.