Langer pojede na olympiádu, cestu si zaplatí sám

Ministr vnitra Ivan Langer se zúčastní olympiády v Pekingu. Do Číny pojede na pozvání České olympijské a. s., oficiální marketingové agentury Českého olympijského výboru. Radiožurnálu to potvrdil s tím, že cestu si bude hradit sám.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivan Langer

Ivan Langer | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

"Na olympiádu jedu, těším se, mám mezi našimi reprezentanty řadu přátel a jako ministr vnitra samozřejmě musím jet podpořit také 43 reprezentantů, kteří jinak působí v resortu ministerstva vnitra," uvedl Langer.

Po premiérovi Mirkovi Topolánkovi je Langer již druhým členem vlády, který do Číny vyrazí. Topolánek se ale nezúčastní slavnostního zahájení, do dějiště her přicestuje až 13. srpna a reprezentanty podpoří přímo na sportovištích. Veškeré náklady jeho cesty bude hradit Český olympijský výbor. Ještě na jaře přitom Topolánek svou účast odmítal kvůli událostem v Tibetu.

Český olympijský výbor zve z republiky na své náklady pouze tři lidi - kromě premiéra také prezidenta a ministra školství. Z nich do Pekingu poletí jen Topolánek. Václav Klaus zůstává doma kvůli nedávné operaci kyčelního kloubu, účast odmítl i ministr školství Ondřej Liška (Strana zelených), kterého nahradí jeho náměstek Jan Kocourek.

Renáta Prátová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme