Smrtelná nehoda blokovala tři hodiny dálnici D1

Vážná dopravní nehoda se stala na 160. kilometru dálnice D1 ve směru z Brna na Prahu. Zahynul při ní jeden člověk. Ve 3 hodiny a 18 minut se u obce Nové Sady srazily nákladní tahač a osobní auto. Trosky vozidel byly rozmetány po celé dálnici.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nehoda na dálnici D1

Nehoda na dálnici D1 | Foto: HZS Vysočina

Při havárii se ještě čtyři lidé lehce zranili. Dálnice byla tři hodiny uzavřená. Naštěstí se před 6:30, tedy před začátkem obvyklé ranní špičky, záchranářům a hasičům podařilo provoz na dálnici obnovit.

Na D1 jsou závažné nehody stále častěji!

Jen před pár dny - 23. července - se na D1 při tragické nehodě srazilo celkem osm aut. Viníkem byl řidič kamionu, který přeletěl do protisměru. Zemřeli tam tři lidé. Největší hromadná nehoda, která se stala na D1, byla 20. března. V silné sněhové bouři se v obou směrech srazila víc než stovka aut. V nich se zranilo několik desítek lidí, naštěstí nikdo nezemřel. Na dálnici tehdy dlouhé hodiny zůstalo uvězněných asi 20 tisíc lidí.

Zlepší se situace na D1?

V kritických místech naší nejstarší dálnice se mají vybudovat informační tabule, které by měly řídit rychlost a plynulost projíždějících aut - je to tzv. liniové řízení dopravy. 22 světelných informačních portálů bude varovat řidiče před náledím, nehodou nebo vznikem kolon. Začne se před Prahou až ke 14. kilometru a v úseku mezi 180. až 200. kilometrem před Brnem.

Kraj Vysočina pak podpořil finanční dotací připojení dálničních oddělení Policie ČR v Bernarticích, Domašově a Velkém Beranově k obrazovým výstupům kamer umístěných na D1. Policisté tak mají možnost sledovat na svých odděleních aktuální dopravní situaci na dálnici v oblasti Vysočiny, kde často kvůli náhlým změnám počasí automobilisté bourají.

Petr Večeřa, Marcela Hálová, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme