Soud zprostil obžaloby bývalého automobilového závodníka Martina Koloce

Krajský soud v Hradci Králové dnes zprostil obžaloby někdejšího automobilového závodníka Martina Koloce. Čelil obvinění, že v letech 1991 až 1993 tuneloval náchodský gumárenský podnik Rubena. Firmu měl ve spolupráci s jejími vrcholnými manažery postupně připravit o 248 miliónů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Koloc

Martin Koloc | Foto: buggyra.com

Soud dal obžalobě za pravdu v tom, že Martin Koloc dělal s Rubenou fiktivní obchody. Předseda senátu Miroslav Mjartan současně dospěl k závěru, že jí tyto transakce nijak nepoškodily. Státní zástupkyně Ilona Kufčíková je ale opačného názoru. Pro Koloce ve svém závěrečném návrhu požadovala až osm let vězení. Pro Český rozhlas uvedla jeden z příkladů, kdy podle ní k tunelování docházelo:

"Došlo k nedůvodnému vyvedení strojů, které byly klíčovým zařízením společnosti Rubena. Tyto stroje byly simulovaným způsobem převedeny na jiné subjekty. Poté se formou zpětného leasingu vrátily zpět do Rubeny. Samozřejmě je Rubena musela splácet, a tam - domnívám se - ke způsobení škody došlo. To bude následně odůvodněno v podaném odvolání."

Jednačtyřicetiletý Koloc je mezinárodně hledaný, zatykač na něj je vydaný od roku 2004. Je dvojnásobným mistrem Evropy v závodech tahačů na okruzích. Podle svého advokáta Tomáše Císaře je nyní na Seychelských ostrovech.

Jiří Máslo, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme